Uganda

Beskrevet som "Afrikas perle" var Uganda en av kronjuvelene i det Britiske imperiet. Siden kolonitidens slutt har landet vært gjennom mer og mindre turbulente tider. De siste årtiene har Uganda sett en oppblomstring i økonomisk og sosial utvikling, og stadig økende turisme.

Uganda er et land med store kontraster. Fra storbyen og hovedstaden Kampala tar man steget inn i en annen verden når man begir seg ut på landsbygda. Inntrykkene er mange, men til slutt er det vennligheten og tålmodigheten fra befolkningen mange sitter igjen med som de største minnene. På reise i Uganda får man oppleve levende tradisjoner som går hundrevis av år tilbake, gjennom sang, dans, mat og håndverk, og samtidig det moderne, pulserende bylivet i storbyen Kampala.

Landets natur står ikke noe tilbake for nabolandet Kenya, hvor safariene har vært et verdenskjent fenomen i årtier, eller Kongo, hvis urørte jungelområder huser verdens største populasjoner av gorillaer. Disse, inkludert Afrikas "Big 5" kan man få nære møter med i Uganda. Gorilla-safari i Uganda blir stadig mer populært, det samme er sjimpanse-safari som man kan oppleve flere steder i landet. Et myldrende dyreliv rammes inn av spektakulær jungel og fjellandskap som er garantert å skape minner for livet både for store og små reisende.

Kommende turer til Uganda med Alakara Reiser og Gla'tur:

 

Familietur 30. juni - 13. juli 2019

Se og last ned turbrosjyren her.

 

Alakara-tur 15.-28. juli 2019

Se og last ned turbrosjyren her.

^