Israel

Landet med den rike historien legger til rette for turopplevelser i verdensklasse for barn og voksne i alle aldre.

Innerst i middelhavet, fra Rødehavet i sør til Libanon og Syria i nord strekker kanskje verdens mest omstridte land seg. Verdens eneste jødiske stat huser flere andre kulturer, med religiøse og kulturelle innslag av Islamsk, Kristen, Koptisk, Drusisk, Bahaisk og Beduinsk art, for å nevne noen. Landet med den helt unike historien, fra bibelske dager til nyere tids omstridte politiske prosesser, er et unikt reisemål helt uavhengig av de besøkendes religiøse og kulturelle standpunkter. Fra snødekte fjelltopper i nord renner Jordanelven fra genesaretssjøen gjennom ørkenlandskapet til det helt unike spa-området Dødehavet, mens landet fortsetter sørover til rødehavet, med dets uovertruffne dykke- og bademuligheter. Utallige besøkssteder er spredt over hele landet og de palestinske områdene ved Jordanelvens vestre bredd, som blant mye annet inkluderer Jesu fødeby Bethlehem og en av verdens eldste byer Jericho, kjent for nordmenn fra historien om tolleren Sakkeus.

Som Israelerne sier, "Om vi skal få bygd noe nytt må vi slutte å grave, for her er det verneverdig historie nesten under hver eneste stein." Uforglemmelige opplevelser venter alle som legger turen hit.

- Verdens eneste Jødiske stat, med verdens religiøse hovedsete Jerusalem som et selvsagt høydepunkt den dag i dag, som den var det for korsfarerne gjennom middelaldreren. Olivenberget, Ghetsemane-hagen, gravhagen og Davids by er høydepunkter i Jerusalem, mens gamlebyen byr på den ikoniske klippemoskeen, gravkirken, klagemuren og Via Dolorosa, og innholdsrike vandreturer gjennom de Arabiske, Jødiske, Armenske og Kristne kvarterene.  

- Spahoteller i verdensklasse rundt det unike Dødehavet. Å flyte i rundt i innsjøen på verdens laveste punkt, med dets 430 meter under havets overflate, er en utrolig opplevelse i seg selv.

- Verdens nordligste korallrev med utrolige bade- og dykkemuligheter finner man i Eilat ved rødehavet i Sør, hvor vannet ligger over 20 grader 12 måneder i året.

- Den romerske havnebyen Caesarea ved havet, bebudelseskirken i Nazareth, Karmelfjellet, Caesarea Fillippi og Kapernaum ved Genesaretssjøen hvor Jordanelven har sitt utspring, er bare noen av høydepunktene nord i landet.

- Den moderne storbyen Tel Aviv forener storbylivet med strandliv på helt unikt vis.

^