Italia

Venezia, Milano, Pisa, Firenze, og Roma - Italia mangler ikke høydepunkter. Støvlelandet byr på kultur i fleng, fra Romerrikets katakomber, akvadukter og selveste Colosseum til den Katolske Kirkens hovedsete i Vatikanet. Roma er likevel stedet å begynne.

Å tilbringe ei uke i Roma er en enestående opplevelse av kultur, historie og folkeliv.  Uansett hvor man beveger seg i denne byen, støter man på historien og fantastiske byggverk. Bare det å oppleve atmosfæren, folkelivet, miljøet og temperamentet i denne eldgamle, men høyst levende byen, er i seg selv en reise verd.  Midt i det gamle historiske sentrum finner vi det enestående byggverket Pantheon, og få minutters spasertur østover ligger den berømte Trevifontenen som ”alle” må se.  Videre er det en opplevelse å beskue det yrende folkelivet i og rundt Spansketrappen, og nyte en velsmakende cappuccino på Piazza Navona, et fasinerende møtested for alle Roma-farere.

I Italias hovedstad er det ikke mulig å kjøre turbuss i sentrum, så programmet gjennomføres til fots og forutsetter derfor at du liker å bruke beina - samt en sunn lyst til å oppleve og lære.

”Ingen kunstnere som reiste til Italia opplevde tilnærmelsesvis så mye som en turist gjør i dag på klassiske Italia-turer”, skriver Arne Falk-Rønne i sin bok ”ROMA varer hele livet”.

I Roma blir det god anledning til å fordype seg i NT-tekster om Paulus’ misjonsreiser og hans korrespondanse med enkeltpersoner og menigheter. Et høydepunkt b

lir utvilsomt besøket i Paulus-katedralen, der det er god grunn til å anta at apostelens levninger ble gravlagt etter han var blitt halshogd “utenfor murene”, trolig ca. år 67 e.kr.  en formiddag vil være viet byens gamle jødiske kvarter, med hovedsynagogen, muséet og det gamle ghetto-området. Peterskirken, apostelen Peters veldige gravkirke, der den ligger ved Tiberelvens bredd, blir det selvsagt også gode muligheter til å besøke. Det er også mulig å besøke ulike kirker der man kan se kjente malerier med bibelske motiver av Caravaggio.

- Fra pavekirkens sentrum i Vatikanstaten har Roma vært sentralt i historien om kristningen av Europa fra det første århundre til idag.

- Romerrikets "hjemland" byr på utallige ruiner og arkeologiske skatter, med tilhørende historier.

- Renessansen og middelalderen bød på en annen stor epoke hvor Michelangelos statue av David, Nattverdsmaleriet i Milano og Vatikanets sixtinske kapells takmalerier kun er et knippe av det helt unike arvesølvet vi kun kan bevitne i Italia.

- Som en solid og moderne turistnasjon gjennom flere tiår er Italia enkelt å ta seg rundt i og finne frem.

- Mat, kultur og historie i verdensklasse går hånd i hånd med et behagelig sommerklima for nordmenn. Både Middelhavet og Adriaterhavet byr på fantastisk kystlinje, med badestrender og utmerkede solforhold det meste av året.

^