Tyrkia

Tyrkia er landet med en fot i Asia og en i Europa, og byr på spennende kulturelle opplevelser, fra Istanbul til Efesus.

Tyrkia byr på spennende og interessante turer. En unik anledning til å oppleve et land der historien møter deg hvor du går, og hvor stedene du skal se knyttes til bibelens beretninger om Paulus’ reiser.

Tyrkia (Lille-Asia) er et stort land.  Du møter store sletter med jordbruk, vindrueranker, om vinteren er store arealer dekket av snø, geologiske formasjoner som er enestående i verden. Sommerstid er strandliet attraktivt og lar seg lett kombinere me en innholdsrik kulturreise. Mange kjente personer fra bibelhistorien som Abram på sin vandring fra Ur i Kaldea til det lovede land, og ikke minst Paulus på sine misjonsreiser har satt spor etter seg i dette landet også.  

De første kristne menigheter utenfor Israel ble grunnlagt i Lille-Asia.  Vandringen i Paulus spor vil være til ettertanke og ny inspirasjon.  Vi bruker Det Nye Testamente som reisehåndbok på turene rundt i Tyrkia.

- Lang og interessant historie fra de tidligste kristne menigheter, til det ortodokse hovedsete for østkirken, gjennom middelalderen og det Osmanske rike, til det moderne Tyrkia.

- Yrende byliv i Ankara og Istanbul kombineres med storslåtte naturopplevelser og fantastiske fjellandskap på landsbygda.

- Flotte strand- og badelivsmuligheter både på Svartehavskysten i nord og Middelhavskysten i sør.

^