Tyskland

I forbindelse med at det i 2017 var 500 år siden Reformasjonen i 1517, har turer i Luthers fotspor vært et av turtilbudene også i Gla’Tur. Flere grupper har vært arrangert i 2017, men det er ikke for sent å bli med. Ny tur i april 2018.

Fra hele verden drar folk til Tyskland. Reformasjonen startet med at Luther slo opp sine 95 teser på kirkedøren i Wittenberg. På turene er besøk til denne byen og andre steder knyttet til Martin Luther og reformasjonen, nemlig Erfurt og Eisenach med borgen Wartburg naturlige besøkssteder. Tyskland har rustet opp ”luther-stedene” og forberedt seg til å feire dette jubileet. Luthers bibeloversettelse til tysk regnes som begynnelsen til et felles, tysk språk. Turene blir naturlig preget av både kultur, historie og teologi, som også gir et oppdatert bilde av hvordan det er i dag i det tidligere DDR (Øst-Tyskland) og landskapet Thüringen.

- Et av Europas mest folkerike land, med en sentral stilling politisk og økonomisk innen EU og europa.

- Arena for noen av de mest innflytelsesike hendelser innen kirke- og samfunnsutvikling, først og fremst reformasjonen.

- Et enkelt reisemål praktisk, språklig og kulturelt, og en yndet destinasjon for nordmenn som reiser med både ferge, bil, buss og fly.

- Hjemsted for det mange århundrer gamle, og helt unike, "Pasjonsspillet" i Oberammergau. Kanskje Europas mest spesielle kristne tradisjon, som lever i beste velgpende den dag idag,

^